top of page

A.İlhan EZEL'in Kaleminden Yazılar

Herkese Açık·7 üye

Ebeveyn eğitimi hakkında

Günümüzde maalesef evlilik, yürürse yürür......yürümezse sağlık olsun mantığıyla kuruluyor. Bu bilgilerden mahrum olan gençler İstediği dalda eğitim alarak hedefine odaklanacak, lakin hepsi günün birinde mutlaka Anne veya Baba olacak. Mesleki eğitime verilen önem kadar bu eğitime de yetkililerin bir çare düşünmeleri gerekir.

Bu konu  bence lise müfredat programına da konmalı. HER ÖĞRENCİ doktor, avukat, öğretmen olmayabilir. Tercih ve kısmet meselesi bu işler.  Neticede bir dal seçip eğitim alacak ve  o yöne  odaklanacak, kimi doktor, kimi avukat, kimi öğretmen olacak.

lâkin gerçek olan şu ki: hepsi günün birinde mutlaka anne veya baba olacak. Ne yazık ki bir kısım ana- baba eksik olanın ne olduğunu bilemeden ve hissedemeden yavrularının hatalarından çaresizce yakınıp, boşu boşuna onları  suçlayıp duracaklar.

Dolayısıyla Mesleki Eğitime verilen önem kadar “ANA-BABALIK eğitimine de yetkililerin bir çare düşünmelerini ve bu eğitimi hak ettiği noktaya taşımalarını ümit etmek istiyorum.

Hayatım boyunca hemen hemen her platformda savunduğum bu düşüncemi sizlerle de paylaşmak hatta sizlerle beraber bir çare üretmek istedim. Beraberce bu önemli konuyu inceleyelim, sonucu nikâhtan önce sandığımıza atacağımız ilk çeyizimiz yapalım.

Çocuk,  sadece bir “ALTINTOP” değil, belki de ilerde topluma yön verecek bir lider olacaktır.

Bilinçli ve eğitimli ebeveynler elinde yetişmesi onun en doğal hakkıdır.

A.İlhan EZEL

2 görüntülenme

Hakkında

A.İlhan EZEL, kimdir? İstanbul Kız Lisesi/Fen Bölümü mezunuy...

Üye

bottom of page